Online playlist

doggfather's

doggfather's

(beszámoló) EVERLAST május 14. | 19:00 - 22:00 |

2014. május 15. - doggfather

Mikor "A" fellépés találkozik "A" közönséggel.

 everlast_v3.jpg

Hát hölgyek, urak a tegnapi buli nagyon jó volt, mindenki bánhatja, aki nem jött el. A helyszín ugyan az volt, mint ahol tavaly KRS-One lépett fel (illetve közvetlen mellette a félig fedett részen, de ez az esőt nem igazán érdekelte), ergo szabadtéri rendezvény volt, és aki kicsit is ismer engem, vagy olvasott már tőlem bármit is az tudja, hogy nálam a szabadtéri bulik előnnyel indulnak. Még ebben az esetben is, mikor szitáló eső volt végig, sőt Everlast fázott, átlag 2-3 számonként a kezeit kellett fújdogálnia, és „szép nyári időt” emlegetett. Lehet öregszem, de az ilyen matiné bulikat egyre jobban preferálom, mikor hirdetik, hogy a buli 19.00-22.00-ig tart és a fellépő 20.00-kor el is kezdi a show-t. Éjfélre kényelmesen ágyba kerül az ember. Hatalmas pozitívum, hogy nem volt semmi magyar „előzenekar”, fél nyolckor elkezdett hangolni a road, meg kipakolni Everlast kocsmáját és nyolc után pár perccel kezdődött is a fellépés.

Így a buli „szentháromság” (helyszín-közönség-fellépő/és) első pontját ki lehet pipálni, nagyon jó ez a Budapest Park.

A közönség.

Először is nagyon jó volt, hogy nem kellett térdig gázolni a tinégerekben, mert az így 30 fölött marhára idegesít, de igazából már 20 fölött is idegesített, hogy ha egy koncert úgy néz ki, mint egy hétvégi babazsúr, de ebben az esetben a kábé 300-as tömeg nagyobb része is minimum 30 fölötti volt (sőt!).

Másodszor pedig nagyon kulturáltan szórakozott. Annyira, hogy az egyébként közönségre nagyon háklis Everlast (volt már, hogy a koncert felénél, sőt első negyede után is, egyszerűen lesétált a színpadról, mondván, hogy ez így szar), a fellépés egy pontján megdicsérte(!) a népet, hogy nagyon tiszteletteljesen viszonyulnak az előadóhoz, sőt mikrofont félretéve is hallani lehetett mit mondott az utolsó sorokban is. Mikor a segédfellépő jelezte, hogy lehet tapsolni csak akkor kezdett mindenki mozogni addig csendben szórakoztunk.

Ilyet még sose írtam, de szinte tökéletes volt a közönség, amikor kellett énekelt, mikor csönd kellett csönd volt, minimális járkálás, minimális lökdösődés.

Második pipa ugye?

A fellépés.

A buli hasonló volt, mint a két évvel ezelőtti Dürer-es, klubkoncert, csak most szabadtéren, és nem gitár, hanem szintetizátor kísérettel. Everlast 70+15 percet játszott, gyakorlatilag eltolta a life acoustic lemezét. Mint írtam, tetszett neki a közönség, jó kedve volt végig, csak a hideget emlegette sűrűn. Két gitárt váltogatott folyamatosan, jót tett a zenének, hogy most nem csak gitár, de zongora/szinti is szólt. Csak egyszer kellett elmondania, hogy ne kérjen számot a közönség, mert ő dönti el, hogy mit játszik, és ha kérnek valamit, azt dafke se fogja előadni. Mikor vége lett a fellépésnek poénkodott egyet, hogy most akkor játsszuk el, hogy lement a backstage-be és mi visszatapsoltuk, de a Budapest Parkban nincs backstage. Ezt mondjuk, mikor vége lett a ráadás negyedórának nem sokan értették, és hallani lehetett, hogy csalódtak, hogy nem jön vissza többet, tehát az angolon MÉG MINDIG van mit csiszolni idehaza.

Összességében egy nagyon jó fellépés volt, és azzal zárta a koncertet, hogy nyáron találkozunk, de hogy ezt hogy is érti azt már nem fejtette ki…

 

A poszt elején írt „A fellépés és A közönség” így a végére remélem érthető lett, minden összevágott ezen a májusi estén az eső ellenére.

Remélem a mai napon még a képeket is sikerül feltennem.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogg-n-roll.blog.hu/api/trackback/id/tr766169117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása