Online playlist

doggfather's

doggfather's

(beszámoló) House Of Pain @ FEZEN2017

2017. augusztus 04. - doggfather

Everlast megint szereti a karrierjét.

 dgvfekvu0aapadq.jpg

„Ezek után elsősorban néhány szót magamról…”, láttam már a House Of Paint Sopronban a Volton, Everlast mind a két itthon tartott akusztikus koncertjén, és a La Coka Nostra A38-as fellépésén is…

 

Szóval, megvolt a Fezen fesztiválon a House Of Pain koncert aminek nagy várakozással néztem elébe, hiszen tudtam, hogy Sick Jacken lesz aki Danny Boyt helyettesíti, aki családi okra hivatkozva nem jött el erre az európai turnéra. Kedvelem, sőt kifejezetten szeretem Everlast munkásságát, ahogy a Psycho Realm frontemberét is, együtt biztos jó kis bulit hoznak össze.

Pár szóval, hogy hol is volt mindez. A Fezen egy húsz éves Székesfehérvári fesztivál, amin én eddig egyszer se voltam, de a mostani első alkalom után azonnal az egyik kedvenc fesztiválommá lépett elő. Az a régi, igazi fesztiválhangulat még megtalálható, ami a Szigetből már régen kiveszett, a Soundon sose volt, a Volt is kezdi levetkőzni, kinőni. Ha minden igaz, úgy 17 éve járok fesztiválokra (igen, bazi öreg vagyok, na), és azt kell, mondjam láttam már nem egy jó, de rossz szervezést, helyet is. Itt semmi ilyet nem tapasztal az ember. Egyszerre nagyon profi, mégis normális méretű rendezvény ahol még a zene a főszereplő. Könnyű bejutni, egyszerű tájékozódni. Csak ajánlani tudom annak, aki még nem volt, egyszer menjen el mindenképpen.

Szóval a fellépés.

Többek között azért is szeretem a fesztiválokat, mert pontosan kezdenek, nem tudják, merik megcsinálni, ami a hazai rap bulik rákfenéje, hogy a beígért műsorkezdéshez képest nem ritkán 4-5 órás csúszások is vannak.

Egy fesztiválon ilyen nincs, nyomni kell, mert utánad jön a következő, vagy villany lekapcs, mindenki megy „aludni”.

dgz4voqxkaa5wwg.jpg

Ez volt itt is, talán ha 5 perc csúszás volt a meghirdetett 23:30hoz képest, Dj Lethal kezdett, jó 10 percig hergelte a közönséget. Még el nem felejtem, neki nagyon szarul áll a kor, nagyon durva kinézetű középkorú férfi lett belőle. Na, szóval, 10 perc után robbant be Everlast, és 20 percig egyedül volt a színpadon, és végig nyomta a bulit rendesen. Ekkor jött be Jacken, aki bármennyire is csúnyán hangzik minőségi csere Danny boy-hoz képest. Félre ne értsetek, nagyon csípem, sőt a La Coka Nostra összerántásáért egy életre hálás leszek neki, de nem rapper na. Ő egy hype man annak minden előnyével és hátrányával. Jacken bezzeg, önállóan is el tud vinni nem egy számot, de akár egy egész koncertet is. Itt is eltolt saját nótát is vagy kettőt, jól dolgozott Everlast alá tök rendben volt.

Egy House Of Pain koncert csak nevében HoP. Igazából mindig amolyan Everlast karrierösszegző nem több, nem kevesebb. Most is az volt, de legalább akart rappelni, akart bulit csinálni. Majd 10 év után ismét szereti a rap zenét, játszani is, csinálni is. 50 perc után vette kezébe a gitárt csak, akkor is csak 10 percre, majd le is vette. Félre ne érts, nagyon csípem, mikor zenél egy koncerten, de a HoP nem arról szól. Játszottak egy órát, majd vissza taps után még 20 percet, szóval a koncert hosszúságával se volt semmi baj. Hogy mit játszottak? Ahogy írtam mindent, amit csinált. HoP, szóló, La Coka Nostra, sőt az új brigádja a Jacken-nel közös Warporn Industries legalább 3 száma is lement. (mivel többször is elmondták, hogy van lemez, ingyen van, innen leszedhető, így nem akarom kihagyni, tessék)

Nem csak az eredeti stílusát, de valahogy a hallgatókat is szereti ismét Everlast. Legendásan bunkó, visszautasító a közönséggel, de most ennek pont az ellenkezője volt, még ő védte be a (valószínűleg részeg) rajongókat, akiket a szekusok (szerinte is) vegzáltak. Ehhez kapcsolódik az egyetlen negatív élmény, a just another victim című nótát le se játszották, a bunyó miatt. Ezzel is lett vége a bulinak, mármint nem ezzel a bunyóval, volt vagy 4 atrocitás is mire vége lett a műsoridőnek. Lethal nagyon g.ci módon a fight for your right-tal hagyta ott a pultot.

Na ennyi volt a koncert, erről maradtatok le.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogg-n-roll.blog.hu/api/trackback/id/tr9412721050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása