Online playlist

doggfather's

doggfather's

(beszámoló) Onyx 2014.05.23 Dürer Kert

2014. május 24. - doggfather

Tényleg az ítélet éjszakája lett…

 10300766_707131002661887_302508096852844861_n.jpg

Tegnap megvolt a 4. Scarcity Fest a Dürerben, én is ott voltam, illetve pontosabban annak Onyx részén.

Kábé először a történelemben a facebook-on előre fenn volt a tervezett program, amiből kiderült, hogy az Onyx csak éjfélkor lép színpadra, így (mivel sikerült jegyet szerválni előre, de ez egy másik, és hosszabb történet) nem kellett már kapunyitásra odaérni, itthonról is csak akkor indultam, és olyan féltizenegy magasságában érkeztem a helyszínre. A „fesztivál” magyar része már javában tartott, és nagyon meglepődtem, hogy mennyi érdeklődő van, közel tele volt a Dürer. A másik meglepetés a közönség kora volt, rengeteg tínégerrel volt tele a hely.

A Dürerben egyszerre volt valami jó hörgős metálbuli, ez a rap-feszt és egy nosztalgia party a kertben és e hármasság adott egy kis pikáns ízt az éjszakának.

Mint bulihelyet én kedvelem az Ajtósi Dürer sort, szóval a helyszínnel nem volt gond.

Ahogy beléptünk megláttam a leggazdagabb mercsandájsz asztal, amit valaha láttam rap bulin. A Snowgoons dj Illegal árulta a Wakedafucup cd-t, vinyl-ét(!!), többféle Snowgoons cd-t és vinylt, Onyx-os ÉS Snowgoons pólót, sapkát, kapucnis pulcsit, fejkendőt, kötött sapkát. Gyakorlatilag minden volt mi szem szájnak ingere. Ez rögtön nagyot dobott a bulin még úgy is, hogy venni nem is terveztem semmit, hiszen a cd már megvolt mást meg nem szoktam. Ha minden koncert előtt csak fele ennyi cucc lenne, eladásra kínálva már egy szavam se lenne soha a mercsre. A tervezett kezdés előtt fél órával szépen összepakolt és bezárt a bazár.

Miközben nézelődtünk szépen eltelt az idő, és az előre bejelentett éjféles kezdéskor el is kezdtek mozgolódni a dj és hangosító srácok a színpadon miután az utolsó magyar fellépő is elhagyta a színt. Ekkor a közönség egy kicsit kicserélődött a fiatalok egy része elindult haza, és a 30+-os korosztály elkezdte feltölteni a helyet, azt kell, mondjam közel telt ház lett a bulira.

Éjféltől egy negyed órát Dj Illegal tolt Snoowgoons zenéket és utána színpadra lépett az Onyx és kezdetét vette a #WAKEDAFUCUP turné Budapesti koncertje. Annyira komolyan vették, hogy a 60+5 perces fellépés első 20 percében csak az új lemezről mentek a nóták, nem is úgy reagált a közönség, mint később. Mikor úgy érezték, hogy az új lemezt eléggé prómótálták már elkezdték a „szokásos” best of fellépésüket. Kábé 40 perc maradt az első 4 album megidézésére, és azért írom, hogy megidézés, mert volt olyan nóta (judgement night pl) amiből az első refrénig SE jutottak és máris lekeverték és jött a következő.

És, hogy miért lett ítélet éjszakája, ahogy a beszámoló elején írtam?

Valamiért a közönség jó részének (néha úgy tűnt, hogy az egésznek) az volt az elképzelése, hogy egy koncerten sétálni kell előre hátra, jobbra, balra és folyamatos volt a járkálás, lökdösődés. Ettől függetlenül egész jól vették az előadókat, ott örültek ahol kellett ott voltak csöndben ahol kellett. A közönség egész jó volt tegnap. A másik, hogy Sticky olyan szinten volt széjjelcsapva, hogy az volt a csoda, ha 1-1 verzéjét sikerült végigtolni. Amolyan nem túl tehetséges side-rappernek tűnt végig Fredro mellett, aki viszont nagyon odatette magát.

Mikor lementek vártunk vagy 1 órát, mert dedikálást ígértek a buli utánra is, de nem jöttek elő, aki bejáratos volt a backstage-be azt mondta, hogy nem is csodálja, úgy tűnik, a világukról nem tudnak.

Összegezve egy korrekt fellépésnek mondanám, jó volt őket ismét látni, messze voltak a 2009-es A38-as bulitól az nagyon durván brutális volt, de legalább mind a ketten eljutottak ide nem csak Fredro, mint két éve a Balatonra.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogg-n-roll.blog.hu/api/trackback/id/tr826201333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása