Online playlist

doggfather's

doggfather's

2013 TOP 10 lemeze

2013. december 27. - doggfather

Lassan év vége, így listázgat mindenki én is megnéztem milyen lemezeket hallgattam sokat. Lemezek, remixek, mixtape-ek is voltak idén is, nem csak egy-egy nóták.

10. Slaine: The Boston Project

Tavaly a La Coka Nostra aktuális lemeze volt az első az én listámon, idén is volt egy Ill Bill kiadvány, ami elsőre tetszett, de 3 hónap elmúltával már nem annyira. Slaine majdnem válogatás lemeze viszont még hónapokkal később is odaver rendesen. Azért majdnem válogatás, mert a célja is az volt, hogy minél több bostoni arcot vonultasson fel. Egyik kedvenc számom.

9. U-God: The Keynote Speaker

A Wu talán egyetlen tagja kinek minden lemeze hasonlóan jó minőséget képvisel szerintem. Idei lemezével se okozott csalódást hetekig nem tudta elhagyni a lejátszót. Az meg, hogy láttam élőben őt is meg az egész Clant is a Balatonon nagyon nagy élmény volt. Erre található a samplere.

8. Papoose: The Nacirema Dream

Mióta is, mondjuk olyan 10 éve biztosan várunk erre a debütáló lemezre, hogy megérte-e arról vita folyik, de számomra akkor is kedves ez a lemez, és a csávó még mindig az egyik legjobb az iparban. Egy videó róla.

7. Tash & Black Silver: Blood, Sweat & Beers

Nem tehetek róla, de egyrészt kedvelem a jó duó lemezeket, azokat ahol a két mc között tényleg lehet érezni, hogy legalább a közös munkát élvezték, és ezen a lemezen érezhető. A másik meg, hogy az Alkaholiks nagyon nagy kedvenc, így az összes megjelenésüket nagyobb figyelemmel kísérem. Friss videó.

6. Brotha Lync Hung: Mannibalector

A trilógia befejező darabja nem lett olyan erős, mint az első, de a másodikkal simán felveheti a versenyt. Ha valaki szereti a horrorcore-t, de minimum a jó bay zenét akkor ezt a lemezt is fogja szeretni. Próbáld be!

5. Fredro Starr: Made In The Streets

Kicsit kukktojás, hiszen csak dec. 30-án jelenik meg, de a streamje már kinn van vagy 2 napja, és azóta non stop hallgatom. Egy producer csinálta az egész lemezt szóval zeneileg már egységes az biztos. Ma, mikor divat az egy szám-egy producer lemez érdekes (sajnos), de nagyon jó egy olyat hallani ahol egy ember felügyeli az egész munkát.

4. Daz & WC: West Coast Gangsta Shit

A Dogg Pound és a Westside Connection egy lemezen?! Nah jó nem egészen, de egy-egy tagjuk közös lemeze csak jó lehet, főleg, hogy nekik se ez az első alkalmuk, hogy közösen dolgoznak, WC rajta volt Daz első szólóján, ahogy Daz is már az első WC lemezekre is csinált zenéket. Nyárra tökéletes party zene volt. Erre a sampler található kedvcsinálónak.

3. Pusha T: My Name Is My Name

Furcsa, de az egyetlen nagykiadós mainstream lemez a listámon. Idén a nagykiadós lemezek se voltak túl jók, illetve a független lemezek nagyon erősek voltak. Pusha azonban olyat odavert, hogy fel kellett tenni a listára. Ilyen élőben.

2-1. Ghostface Killah: Twelve Reasons to Die és Terrace Martin: 3ChordFold

Mind a két lemez magasan a legjobb volt 2013-ban, és így együtt kell odaítélni az első és második helyet, mert „egyformán” jók, illetve nem tudnék választani, hogy melyik volt a jobb. A twelve reasons kicsit erősebb, hiszen egy remix lemeze is készült, de decemberre kijött a 3ChordFold-nak is egy remixverziója. mind a kettő koncept lemez, mind  a kettőt egy producer készítette, mind a kettő annyira egyben van, hogy arra nincsenek szavak. Egy érdekes Ghost fellépés.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogg-n-roll.blog.hu/api/trackback/id/tr685710400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása